Monday 24 August 2009

Εξέπνευσε ο 23χρονος καρδιοπαθής που είχε προσβληθεί και από τη νέα γρίπη

Εξέπνευσε τα ξημερώματα της Κυριακής ο νεαρός καρδιοπαθής που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εμφραγμάτων του «Ωνασείου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.


Ο 23χρονος που έπασχε από σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα εισήχθη εσπευσμένα στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 7 Αυγούστου λόγω επιδείνωσης της καρδιολογικής του λειτουργίας. Μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εμφραγμάτων και νοσηλεύτηκε με πολλά προβλήματα για 16 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη μονάδα διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί και από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «το περιστατικό αυτό δεν καταγράφεται ως θάνατος από τον ιό της νέας γρίπης σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, καθότι η λοίμωξη προστέθηκε τα δύο τελευταία 24ωρα και δεν συνδέεται με το αίτιο του θανάτου».
Δεν θα διαφωνήσουμε με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αλλά πιστεύουμε ότι σε τόσο εξειδικευμένα νοσοκομειακά Κέντρα θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύονται οι ασθενείς από κάθε είδους λοιμώξεις. Πάντως είναι σίγουρο ότι μια τέτοια σοβαρή εξέλιξη επιβαρύνει αφάνταστα τον οποιοδήποτε ασθενή, πόσο μάλλον τέτοια βαριά περιστατικά. Μπορεί λοιπόν να μην συνδέεται ο ιός με το θάνατο του 23χρονου, όπως μας διαβεβαιώνει το Υπουργείο, αλλά είναι σίγουρο ότι ο ιός Η1Ν1 δεν θα έπρεπε να εισχωρήσει σε μια μονάδα θεραπείας ενός τόσο εξειδικευμένου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Πηγή: www.espressonews.gr

Related Posts :



No comments: