Wednesday 7 July 2010

Τιμητικές διακρίσεις για κα Βαρδινογιάννη και Δρ. Ανδρέα Τζάκη

Δύο εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας Ντιρί, στην τελετή αποφοίτησης. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως... της Ουνέσκο κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο χειρουργός ερευνητής Δρ Ανδρέας Τζάκης.
«Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ως αναγνώριση των σπουδαίων επιτευγμάτων σας και υπηρεσιών που έχετε προσφέρει, με την εξουσία που μου παραχωρεί το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σας απονέμω τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος των Ανθρωπιστικών Γραμμάτων.» είπε ο DavidG. Horner, Πρόεδρος Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Ειδική αναφορά έγινε στο σημαντικό έργο της κ. Βαρδινογιάννη... Στην αδιάκοπη προσπάθεια της για την προστασία των παιδιών μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ αλλά και την μέριμνα που δείχνει ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο για την καταπολέμηση της φτώχειας , την διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος.
«Σας απονέμω τον τίτλο Επίτιμου Διδάκτορα Επιστημών παραχωρόντας σας όλα τα απορρέοντα από αυτόν δικαιώματα, προνόμια, αξιώματα και ευεργετήματα.» είπε ο πρόεδρος του κολλεγίου κατά τη διάρκεια βράβευσης του Ανδρέα Τζάκη.
Ο Ανδρέας Τζάκης είναι ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς μεταμόσχευσης στον κόσμο. Ένας διαπρεπής δάσκαλος και ένας ακαταπόνητος ερευνητής. Έχει πραγματοποιήσει κανοτόμες επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε χιλιάδες ανθρώπους σημειώνοντας αξιοσημείωτα επιτεύγματα παγκοσμίως.
«Και οι δύο έχουν σώσει αμέτρητες ζωές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσω των χειρουργικών επεμβάσεων ο γιατρός Τζάκης, αλλά και εσύ Μαριάννα με τα παιδιά που βοήθησες και τις οικογένειες που στήριξες με το ογκολογικό νοσοκομείο καθώς και με ότι άλλο έχεις κάνει.» είπε ο αμερικανός πρέσβυς.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος κάθε χρόνο απονέμει τιμητικά διδακτορικά διπλώματα σε προσωπικότητες οι οποίες με το έργο τους και τη δύναμη του παραδείγματος τους, έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του κόσμου μας.

Πηγή: www.elladanews.gr

Related Posts :



No comments: