Wednesday 16 September 2009

Επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου

Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο ένα από τα μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των νοσηλευτών και των εργαζομένων, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι έχει επισκεφτεί πολλές φορές τα νοσοκομεία της περιοχής και σημείωσε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται, τα τελευταία χρόνια, είναι η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, προβλήματα τα οποία έθιξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τάσος Αντωνόπουλος.
Ο Διοικητής του Λαϊκού κ. Τάσος Γρηγορόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λαϊκό, υπάρχουν στα περισσότερα νοσοκομεία» και πρόσθεσε ότι «ευελπιστεί, αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσει όσο μπορεί τους ασφαλισμένους πολίτες».
Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διατυπώθηκε καταγγελία για ρουσφέτια, καθώς και για τη δημιουργία πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής στο Λαϊκό, χωρίς, όπως ελέχθη, να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Επίσης κατήγγειλαν ότι λόγω έλλειψη προσωπικού λειτουργούν τα 7 από τα 15 κρεβάτια στην ΜΕΘ. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τέλος στην απαξίωση και τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Είναι φανερό λοιπόν από τα προαναφερόμενα ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ένα από τα τρία μεταμοσχευτικά κέντρα νεφρού και ένα από τα δύο μεταμοσχευτικά κέντρα ήπατος της χώρας, επικρατούν συνθήκες ρουσφετολογίας, αποδιοργάνωσης και εκφυλισμού. Συνθήκες παντελώς άγνωστες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στα άρτια οργανωμένα μεταμοσχευτικά κέντρα του εξωτερικού. Τις ίδιες απογοητευτικές εικόνες τις συναντά κανείς και στα αλλά μεταμοσχευτικά κέντρα τις χώρας όπως άλλωστε έχουμε δημοσιοποιήσει στο ΤransplantLink σε παλιότερες αναρτήσεις. Για να αλλάξει όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση χρειάζεται πρώτα απ’ όλα πολιτική βούληση ώστε να ξεριζωθούν τα κυκλώματα που συντηρούν αυτή την αθλιότητα, προς συμφέρον τους. Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν είχε τη θέληση και την πρόθεση να τη μεταβάλει, με επακόλουθο να προσφέρεται στη κοινωνία μας ένα ασθενικό σύστημα υγείας. Ας ελπίσουμε ότι όποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές θα αλλάξει αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση προς όφελος όλων.

Πηγη: www.newstime.gr

Related Posts :



No comments: